Schermafbeelding 2024 06 01 om 10 07 57

Care & Repair Tip

Gepubliceerd op

21 okt. 2024

Tip van ELS GADEYNE

Het is belangrijk om je zilveren en gouden sieraden goed te onderhouden, zodat ze mooi blijven en in goede staat verkeren. Met deze tips kun je jarenlang genieten van je oorbellen, kettingen en ringen!

  1. Bewaren: Bewaar je sieraden op een droge en donkere plaats om oxidatie te voorkomen. Een juwelenkistje is hiervoor ideaal!
  2. Verkleuring: Zijn je gouden of zilveren sieraden toch verkleurd? Gebruik dan eerst een zilverpoetsdoekje om ze schoon te maken en hun glans terug te brengen.
  3. Reiniging: Maak een warm sopje van water en milde zeep om je sieraden te reinigen. Gebruik hiervoor een zacht borsteltje (bijvoorbeeld een tandenborstel) of een doekje. Vermijd schurende of agressieve reinigingsmiddelen, omdat deze je sieraden kunnen beschadigen. Spoel ze af met warm water en droog ze goed af met een zachte doek. Zorg ervoor dat er geen water achterblijft.
  4. Vermijden van chemicaliën: Vermijd contact met chemicaliën zoals parfum, haarlak en zonnebrandcrème. Draag je sieraden pas na het aanbrengen van deze producten.
  5. Tijdens activiteiten: Het is afgeraden om je sieraden te dragen tijdens het sporten, zwemmen of douchen.
  6. Professionele reiniging: Zijn je sieraden sterk vervuild of is er een reparatie nodig? Breng ze dan naar een juwelier.

Specifieke onderhoudsmethodes

We maakten voor jou een handig overzicht van de makers hun onderhoudsadvies.

Made byBits of Love