WEEK VAN DE SMAAK
























Benieuwd naar wat de Week van de Smaak in Brugge te bieden heeft?


De Week van de Smaak, Stad Brugge en Handmade in Brugge slaan de handen in elkaar met designers, chefs en ambachtelijke makers om er één van de lekkerste weekends van het jaar van te maken! In het weekend van 14 en 15 november strijkt de Week van de Smaak neer in Brugge met Tafel24 en een waaier aan publieksactiviteiten rond het thema VergETEN?. Je ontdekt ze hier!
  
EXPO TAFEL24
 
























Tafel24 draait rond samen eten en ambachtelijke creativiteit. Eén tafel, 24 tafelgenoten, lekker eten en een uniek kader. De exclusieve plaatsjes aan tafel voor de diners zijn reeds de deur uit, maar Tafel24 zelf is ook een ommetje waard en zal te bewonderen zijn in de Bogardenkapel.
 
Tafel24 is vormgegeven door Bart Lens en gedekt met keramiek, tafellinnen en -decoratie, ontworpen door verschillende Vlaamse designers, waaronder messenmaker Antoine Van Loocke, keramiekontwerpers Roos Van de Velde en Anja Meeusen, meubelontwerper Gilberte Claes en de Brugse textielontwerpster Ilse Acke. 

> Zaterdag 14 november van 11u tot 16u. Zondag 15 november van 12u tot 16u. Bogardenkapel, Katelijnestraat 86, Brugge. Gratis
 
FOODTRUCKS
 
Op zondag 15 november kan je proeven van allerlei lekkers. Je zal je kunnen warmen aan pittige bouillabaise, smullen van houtgerookte zalm, of dagverse oesters van Oysterbar. Snoepen van lollywafels van Go.fre of lekkere koffies slurpen van Javana & Veroma. Dit alles op een achtergrondje van frisse noten verzorgd door de DJ's van de mobiele Kubrix van Villa Bota.
 
> Zondag 15 november van 12u tot 17u30. Binnenplein Academie, Katelijnestraat 86, Brugge.

WORKSHOPS

ZATERDAG

1/ Workshop Oude bewaartechnieken * Carl Delaey
Wil je graag de oude bewaarmethoden van je grootmoeder herontdekken? Dat kan! Handmade in Brugge labelhouder en kok aan huis Carl Delaey wijdt je in in de wondere wereld van het fermenteren. Hij laat je proeven, maar ook zelf aan de slag gaan. Stap voor stap wordt het proces van fermenteren uit de doeken gedaan.

  • Wat? Workshop Oude bewaartechnieken
  • Wie? door Handmade in Brugge labelhouder Carl Delaey
  • Wanneer? Zaterdag 14 november 10u-12u  VOLZET
  • Zaterdag 14 november 14u-16u  VOLZET
  • Voor wie? Geen basiskennis vereist, max. 10 personen
  • Deelnameprijs? 15 euro per persoon
  • Inschrijven? Graag inschrijven voor 13 november via info@handmadeinbrugge.be 


2/ Workshop Vergeten groenten in de moestuin * André Verheecke
In deze workshop wordt er dieper ingegaan op de teelt, de oogst en het gebruik van een aantal vergeten groenten. Het gaat vooral over aardpeer, koolrabi, pastinaak, boerenkool, rammenas en warmoes. Culinaire avonturiers kunnen verder op verkenning gaan en de “vergeten groenten” terug de keuken in brengen. André Verheecke, verwoed tuinierder, brengt alvast zijn smakelijke groentemand mee.
I.s.m. Dienst Leefmilieu Stad Brugge

  • Wat? Workshop Vergeten groenten in de moestuin 
  • Wie? André Verheecke, lesgever bij Velt en Vlaco
  • Wanneer? Zaterdag 14 november 10u-12u 
  • Voor wie? Geen basiskennis vereist
  • Deelnameprijs? Gratis
  • Inschrijven? Graag inschrijven voor 13 november via info@handmadeinbrugge.be 


3/ Workshop Zuurdesem * Le Pain de Sébastien
Artisan Boulanger Sébastien Cailliau van Le Pain de Sebastien neemt je mee in de wondere wereld van het zuurdesembrood. Hij duidt het verschil tussen gist en zuurdesem en legt uit hoe zuurdesem gemaakt wordt. Er zal ook geproefd kunnen worden!

  • Wat? Workshop Zuurdesem 
  • Wie? door Handmade in Brugge labelhouder Sébastien Cailliau van Le Pain de Sebastien (www.lepaindesebastien.be)
  • Wanneer? Zaterdag 14 november 16u30-17u30  VOLZET
  • Voor wie? Geen basiskennis vereist, max. 25 personen
  • Deelnameprijs? Gratis
  • Inschrijven? Graag inschrijven voor 13 november via info@handmadeinbrugge.be 


ZONDAG

1/ Workshop Koken met restjes * Vlaco-lesgever
Jaarlijks wordt in de keten van boer tot bord een paar miljard euro aan voedsel weggegooid. Ook jij kan thuis voedselverspilling vermijden! In deze workshop leer je hoe. De Vlaco-lesgever geeft je tips voor het aankopen en bewaren van voedsel. Ook leer je een viertal gerechtjes maken onder de noemer ‘Koken zonder restjes’. Ontdek hoe je schil, vocht en loof verwerkt in lekkere gerechtjes. Laat je inspireren om thuis zelf aan de slag te gaan!
I.s.m. Dienst Leefmilieu Stad Brugge

  • Wat? Workshop Koken met restjes 
  • Wie? lesgever bij Vlaco
  • Wanneer? Zondag 15 november 14-16u
  • Voor wie? Geen basiskennis vereist
  • Deelnameprijs? Gratis
  • Inschrijven? Graag inschrijven voor 13 november via info@handmadeinbrugge.be 


2/ Workshop Peperkoekenhuisje * Juliette's Artisanale Koekenbakkerij * kids
Altijd al van gedroomd om ooit eens zelf een peperkoekenhuisje te maken? Het kan! Juliette's Artisanale Koekenbakkerij toont je stap voor stap hoe het moet. Met de lekkerste koekjes bouw je je miniatuurhuisje, dat je dan naar hartelust fantasierijk kan versieren. Mama’s en papa’s zijn ook welkom.

  • Wat? Workshop Peperkoekenhuisje
  • Wie? door Handmade in Brugge labelhouder Juliette's Artisanale Koekenbakkerij (www.juliettes.be)
  • Wanneer? Zondag 15 november 13u30-15u  VOLZET
  • Zondag 15 november 15u30-17u VOLZET
  • Voor wie? Kinderen tussen 6 en 9 jaar (mama's en/of papa's mogen helpen!), geen basiskennis vereist, max. 10 personen
  • Deelnameprijs? 5 euro
  • Inschrijven? Graag inschrijven voor 13 november via info@handmadeinbrugge.be


3/ Open workshop kalligrafeer je eigen ode aan de vergeten groenten * Simbolik * kids
Zou een slobberkool echt bestaan? In deze open workshop leren kinderen tussen 8 en 12 jaar gekke en vergeten groenten beter kennen. We zetten deze groenten in de spotlight door er een heus gedicht over te schrijven. Kalligrafe Nathalie Beelprez leert je de knepen van de kalligrafie, zodat je je ode aan de vergeten groente in mooie sierlijke kalligrafische letters kan schrijven. Schuif gerust aan!

  • Wat? Open workshop: kalligrafeer je eigen ode aan de vergeten groenten
  • Wie? door Handmade in Brugge labelhouder Nathalie Beelprez van Simbolik (www.simbolik.be)
  • Wanneer? Zondag 15 november 14u-16u, doorlopend
  • Voor wie? 8-12 jaar, Geen basiskennis vereist.
  • Deelnameprijs? Gratis
  • Inschrijven? Graag inschrijven voor 13 november via info@handmadeinbrugge.be


ATELIERBEZOEKEN

Op zondag 15 november kan je een kijkje nemen achter de schermen van enkele Handmade in Brugge makers.
 
1/ Atelierbezoek Chocolaterie Sukerbuyc & Confiserie Zucchero
Hou je van zoet? Ga dan mee op stap naar de ateliers van Chocolaterie Sukerbuyc en Confiserie Zucchero. In Chocolaterie Sukerbuyc worden de pralines volgens traditionele familierecepten vervaardigd en in Confiserie Zucchero, dé snoepspeciaalzaak van Brugge, kan je zien hoe snoep in alle geuren en kleuren bereid wordt. Met proevertjes!

> Zondag 15 november, om 14u, 15u en 16u. Wandeling. Vertrekpunt Bogardenkapel, Katelijnestraat 86, Brugge. Duur 1 uur.
Inschrijven via info@handmadeinbrugge.be of 050 69 79 73. Gratis.

2/ Atelierbezoek Ilse Acke & Piet Moerman
Het werk van de Brugse textielontwerpster Ilse Acke reist samen met Tafel 24 door Vlaanderen. Wil je haar werk beter leren kennen? Dat kan tijdens dit bezoek. We gaan met de fiets langs bij haar atelier en ook bij dat van papierschepper Piet Moerman. Piet schept papier met de hand, volledig op maat. Ideaal voor de uitnodigingen of menukaarten van bijzondere etentjes of feesten!

> Zondag 15 november, om 14u. Fietstocht (eigen fiets meebrengen). Vertrekpunt Bogardenkapel, Katelijnestraat 86, Brugge. Duur 2 uur.
Inschrijven via info@handmadeinbrugge.be of 050 69 79 73. Gratis.

I.s.m. Dienst Economie en Werk & Dienst Leefmilieu Stad Brugge, Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Brugge, Entrepot/Villa Bota, de Week van de Smaak, en alle makers.