Future Crafts

Met Future Crafts geeft Handmade in Brugge de aftrap voor een reeks van drie. Handmade in Brugge wil vernieuwing binnen ambachten tonen aan de hand van drie thema's, drie expo's, drie activiteitenblokken: Future Crafts, Future Food en Future Materials.

Van 15 april tot 14 juni kan je in De Makersrepubliek het werk van aanstormend maaktalent ontdekken in de expo Future Crafts.

Hoe geven makers vandaag antwoord op actuele vragen?
Hoe experimenteren ze met nieuwe materialen en technieken?
Aan welke cross-overs wagen ze zich? 


Laat je verrassen door het werk van een 15-tal makers uit Vlaanderen en ontdek wat hen drijft! Curator Kristel Peters en co-curator Mathilde Vandenbussche selecteerden sprankelend werk om even bij stil te staan en het verhaal erachter te ontrafelen.

  
Future Crafts I — Circulair ontwerpen
15 april t.e.m. 10 mei 2017

Future Crafts II — Cross-overs
24 mei t.e.m. 14 juni 2017
  
De Makersrepubliek, Sint-Jakobsstraat 33, 8000 Brugge
Van ma tot za,  van 11 tot 17 uur.
Gratis


  
CIRCULAIR ONTWERPEN

Het eerste luik van de expo neemt je mee in de wereld van circulair ontwerpen. Hoe sluiten ontwerpers kringlopen? Hoe gaan ze duurzaam om met materiaal, productie en distributie?

In de expo kan je werk ontdekken van volgende ontwerpers: Sep Verboom, Thomas Lommée, Haspenwood, RE-DO, Atelier Nauwau, Edelplast, Exclusive Drums, David Hakkens, Designers in Residence Kortrijk, Atelier Jacques, Margot Declerck, Kristel Peters … 

IN DE RAND

Handmade in Brugge rolt de komende maanden in het kader van Future Crafts en i.s.m. andere partners een programma uit met workshops, demo's, een theatervoorstelling …


Makerscafé  * 3 mei 2017 * 20u * De Makersrepubliek * Gratis
 
Ontwerper Sep Verboom (
www.boomin.be) vertelt over zijn verschillende projecten waarbij hij bewuster omgaat met grondstoffen en wereldwijd samenwerkt met lokale gemeenschappen. Guillaume Morillon (FR) licht op zijn beurt het project DIRK (www.designersinresidencekortrijk.be) toe, waarbij ze aan de slag gaan met de plastic shredder van Dave Hakkens om oud speelgoed en plastic afval te vermalen en om te smelten tot kleurrijke objecten.
  

Workshop Plastic  * 10 mei 2017 * 14u tot 17u & 19u tot 22u* De Makersrepubliek
 
Juweelontwerpster Billie Van Nieuwenhuyzen (
www.billievn.be) van Edelplast geeft een workshop waarbij ze samen met het publiek aan het experimenteren gaat met plasticafval. Het plastic wordt eerst vermalen in de plasticshredder om het daarna om te smelten tot nieuwe objecten.

Opening Future Crafts II  / Cross-overs * 24 mei 2017 * De Makersrepubliek * Gratis
  
Kom naar de opening van het tweede deel van Future Crafts en ontdek hoe ontwerpers het experiment opzoeken en interessante cross-overs aangaan!
 
Tijdens de opening is er een demonstratie van de plasticshredder van Dave Hakkens!
 

Theatervoorstelling The end of the world as we know it * 14 juni 2017 * 20u * De Makersrepubliek
 
"Er is niet één grote oplossing maar vele kleine oplossingen."

Designer Jan Leysen maakte een voorstelling (
www.theendoftheworld.be) over duurzaamheid en hoe die perfect hand in hand met technologie kan gaan. Hij vertelt over interessante projecten waarin technologie niet als doel, maar als middel wordt gezien om problemen op te lossen. Kom zeker kijken naar deze energieke lecture-performance over activisme, ondernemerschap en de maakbaarheid van de toekomst!
 

Tickets: 7 euro
Reservatie via info@handmadeinbrugge.be