FUTURE FOOD - KOOK EN WIN!

HANDMADE IN BRUGGE GAAT OP ZOEK NAAR DE MEEST VERRASSENDE BRUGSE ARTISANALE KETCHUP!

         

Breng je bokaal binnen in De Makersrepubliek vòòr 25 september en verras ons en de jury.
De meest verrassende ketchup wint een etentje voor twee bij Tête Pressée!

Het recept en alle info over de wedstrijd vind je hier.
 

Future Food is het labo dat Handmade in Brugge tijdens de zomermaanden opzet rond het duurzamer omgaan met voeding. 
We inspireren, experimenteren én mixen ambachtelijke skills met innovatieve technieken.
Proef en laat je verrassen!

Future Food is geïnspireerd door de curatoren Pieter Lonneville van Tête Pressée en Maxime Willems van Proef!.
Hier kom je meer over hen te weten.

 

PROGRAMMA FUTURE FOOD
 

Rondleiding 'The Honey Project'
donderdag 27 juli / 18u30-19u30 / gratis / op inschrijving
i.s.m. Vormingplus
Factory Chocolate Line, Vaartstraat 75, Sint-Pieters


Dominique Persoone toverde het dak van zijn Factory om tot ‘bijenluchthaven’, goed voor 180.000 bijen! Hij licht je persoonlijk toe wat zijn drijfveer is achter 'The Honey project' en geeft je een rondleiding op zijn dak.








Demo oude bewaartechnieken
vrijdag 18 augustus / 19u-22u / 20 EUR / op inschrijving
i.s.m. Vormingplus
De Makersrepubliek, Sint-Jakobsstraat 33, Brugge


Kok Carl Delaey introduceert je in de wondere wereld van het fermenteren, met veel praktische tips en tricks. Zowel zuivel, groenten, graan, fruit, vis, vlees... komen aan bod. Uiteraard kan er ook geproefd worden!
 




Van alle markten thuis, zondagsmarkt Sint-Michiels
20 augustus – 3 september – 10 september / 8u-13u / gratis
Zondagsmarkt Sint-Michiels, Kon. Astridlaan 101, Sint-Michiels


Op drie zondagen trekken we samen met een maker naar de markt in St-Michiels. Laat je onderdompelen in hun verhalen over de kwaliteitsvolle ingrediënten en producten waar ze mee werken. Proef het vakmanschap!
 


Wildplukken in de stad
zaterdag 26 augustus / 14u-17u30 / 20 EUR / op inschrijving
Vormingplus, Sint-Pieterskerklaan 5, Sint-Pieters
i.s.m. Vormingplus

Ontdek welke verrassende smaken de stad te bieden heeft! De broers Heyneman nemen je mee op ontdekkingstocht in Brugge. Na de inspanning, volgt pure ontspanning tijdens een korte kookworkshop met de geplukte wilde kruiden. 
 

(H)eerlijk Brugge – Proef de toekomst!
zondag 27 augustus / 11u-17u / gratis
Astridpark, Brugge - 
een initiatief van Stad Brugge en Foodlab

Het Astridpark wordt voor één dag gevuld met lokaal, duurzaam en gezond lekkers. Naast de streekproductenmarkt ‘Local Heroes’ stellen heel wat organisaties zichzelf voor met een doe-activiteit of proevertje. Ook wij prikkelen jouw smaakpapillen!
 
Familieuitstap Zeebrugse vismijn
woensdag 30 augustus / 6u30-10u30 / 15 EUR/volw – 5 EUR/ 12-18 jaar – gratis < 12 jaar / op inschrijving / Zeebrugse visveiling, Noordzeestraat 201, Zeebrugge - i.s.m. North Sea Chefs

Vroeg uit de veren voor een familiebezoek aan de visveiling van Zeebrugge! Visser Dirk Degrendele neemt je mee op sleeptouw en vertelt voluit over het zeeleven in onze Noordzee. Maak kennis met minder gekende vissen en wat je ermee kan. Chef-kok Pieter Lonneville verrast je nadien met een paar proevertjes.

 


Limonade-experiment tijdens de Brugse Cultuurmarkt

zondag 17 september / 11u-17u / limonade demo 14u-16u30 / gratis
De Makersrepubliek, Sint-Jakobsstraat 33, Brugge

 
Benieuwd hoe je limonade kan pimpen met geluidsgolven? Breng dan een bezoekje aan De Makersrepubliek! Maxime Willems mixt oeroude technieken met wetenschap en maakt limonades met melkwei en geluid. Dorst naar meer? In The Box zorgt De Bierrevolutie doorlopend voor een beertasting.




 


Van snuit tot staart

dinsdag 19 september / 18u-21u / 50 EUR / op inschrijving
Tête Pressée, Kon. Astridlaan 100, Sint-Michiels

 
Kok en beenhouwer Pieter Lonneville nodigt je uit in zijn heiligdom, restaurant Tête Pressée, voor een exclusieve blik achter de schermen. Hij laat zijn skills zien tijdens het uitbenen van een varken en toont je wat voor lekkers je kan maken met de verschillende onderdelen.  Niets gaat verloren! Afsluiten doen we in het restaurant met een lekkere maaltijd.


 



Pecha Kucha - Future Food

Donderdag 21 september / 20u-22u30 / gratis
De Makersrepubliek, Sint-Jakobsstraat 33, Brugge - 
i.s.m. Vormingplus en Pecha Kucha Brugge

Tijdens een Pecha Kucha avond pitchen acht sprekers hun boeiend idee, product of ervaring met het publiek. Twintig beelden en een strakke tijdslimiet van twintig seconden per beeld, daar moeten de sprekers het mee doen! Laat je inspireren overdoor nieuwe landbouwmodellen, creatieve oplossingen voor voedseloverschotten, verrassende experimenten, voedingswaren van de toekomst... kortom Future Food!
 



Lokale, ambachtelijke bieren – tasting
donderdag 28 september / 20u-22u / 20 EUR / op inschrijving
De Makersrepubliek, Sint-Jakobsstraat 33, Brugge - i.s.m. Vormingplus

Er bestaan heel wat lekkere bieren die in Brugge en omgeving gebrouwen worden, dus waarom je buurt eens niet verkennen met je smaakpapillen? Henk Anseeuw laat je proeven van Witte Zwaan, Straffe Hendrik Quadrupel, Fort Lapin, Bryggja... Hij legt uit welke ingrediënten voor de specifieke smaak van bepaalde bieren zorgen en geeft achtergrondinformatie over de verschillende brouwerijen. 




Slotfeest Future Food

Zondag 1 oktober / 11u-13u / gratis (op is op!)
De Makersrepubliek, Sint-Jakobsstraat 33, Brugge

 
Benieuwd hoe ketchup met tomaten uit Assebroek, Sint-Michiels of Christus-Koning smaakt? Kom op zondag 1 oktober om 11u naar het slotfeest van Future Food in De Makersrepubliek. Proef en vergelijk de ketchup op een artisanale (vegetarische) hotdog. Diezelfde dag kiest ook de jury haar favoriet. De meest verrassende ketchup wint een etentje bij Tête Pressée!



 
 


OPROEP

Future Food roept ambachtelijke makers op om in te stappen in twee co-creatietrajecten waarbij met de reststromen draf en zalmleer aan de slag wordt gegaan.
Benieuwd? Hier vind je alle info!